Hamilelik Hesaplama, Gebelik Hesaplama, Hamilelik Günü Hesapla
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, bu hayallerini gerçeğe kavuşturmak için kadının yumurtlama dönemini hesaplamalı ve yumurtlama dönemi içerisinde cinsel ilişkiye girmelidirler. Yumurtlama döneminde kadının hamile kalma olasılığı diğer günlere nazaran daha fazladır. Bu nedenle kadınların öncelikle adet kanamaları arasında kaç gün geçtiğini tam olarak bilmesi ve buna göre yumurtlama dönemlerini hesaplamaları gerekmektedir. Yumurtlama gününden 2 – 3 gün önce korunmasız cinsel ilişki hamile kalma ihtimalini ortaya çıkarmaktadır. Yumurtlama döneminde aynı zamana vücut sıcaklığı da ölçülmeli ve vücut sıcaklığının yüksek olduğu anlarda cinsel ilişkiye girilmelidir.
Uzun bir süre boyunca gösterdiğiniz çabalarınız en sonunda sonuç verdiyse ve doktorunuzdan sizi oldukça mutlu edecek o güzel haberi aldıysanız artık önünüzde hem sizi hem de eşinizi yepyeni bir hayat bekliyor. Tebrik ederiz. Hamile bayanların büyük bir kısmı genellikle doktoru kaç haftalık hamile olduğunu söylediği halde kaç aylık hamile olduğundan tam olarak emin olamamaktadır. Bu durum hamileliğin haftalık evreler şeklinde hesaplanmasından kaynaklanmaktadır. Hamilelik hesaplama işlemi yaparak kolayca kaç aylık hamile olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Genellikle haftalar ve aylar arasında bir uyumsuzluk yaşanmasının temel sebebi 1 ayın tam olarak 4 hafta sürmemesinden kaynaklanmaktadır. 1 ay 4 hafta ve 3 gün sürdüğü ve hamilelik süreçleri haftalık olarak ifade edildiği için hamile kadınlar doğal olarak gebelik hesaplama konusunda kafa karışıklıklarına sahip olabiliyorlar. Unutmamalısınız ki hamilelikte önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Bebeklerin anne karnındaki gelişimi haftalık olarak süreçlere ayrılmaktadır. Gebelik süreci toplamda 40 haftadır.
Hamilelik hesaplama işlemi yapılırken genellikle kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için 4 – 5 haftalık hamileler 1 aylık, 8 – 9 haftalık hamileler 2 aylık, 12 – 13 haftalık hamileler 3 aylık, 16 – 17 haftalık hamileler 4 aylık, 20 – 21 haftalık hamileler 5 aylık, 24 – 25 haftalık hamileler 6 aylık, 28 – 29 haftalık hamileler 7 aylık, 32 – 33 haftalık hamileler 8 aylık ve 36 haftalık hamileler ise 9 aylık hamile olmaktadır. 40 hafta tamamlandığından ise tam olarak 9 ay 10 günlük süre tamamlanmıştır. Ancak burada tekrar belirtmek gerekir ki hamilelik hesaplama işlemi yapmanıza ve kaç aylık hamile olduğunuzu hesaplamanıza gerek yoktur. Daha önce de belirttiğimiz gibi hamilelikte önemli olan hafta hesabıdır. Gebelik toplamda 40 hafta olmasına rağmen doğumlar genellikle 38 – 40 hafta arasında gerçekleşmektedir. Kimi zaman ise 41. hafta içerisinde doğum yapan kadınlarda bulunmaktadır.
Beğenebileceğiz yazılar

Sezaryen ile Doğumun Dezavantajları
Sezaryen ile doğumun kulağa hoş gelen birçok avantajının arkasında saklanan önemli dezavantajları...

20. Haftada Hamilelik
Hafta hafta gebelik yazı dizimizde 20.haftadayız. Gebeliğinizin yarısını tamamlamış oldunuz. Tebrikler! Bir...

Emzirmenin Başarı İle Sürdürülmesi
Annenin sakin gürültüsüz bir ortamda rahat oturması sağlanmalıdır. Fiziksel rahtlama süt salınması...